F-Secure Freedome VPN

Laitoimme F-Secure Freedome VPN -palvelun testiin

Suomalainen F-Secure on ollut tietokoneturvallisuuden ja virusturvan tunnetuimpia tekijöitä jo 90 -luvulta asti, joten heidän Freedome VPN:n tulisi tietenkin olla turvallinen ja varma valinta. Freedomen tulisi suojata nettiliikennettäsi, IP-osoitettasi ja sen on sisäänrakennettu seurantajärjestelmä, mistä näkee, mitkä verkkosivustot yrittävät kerätä tietojasi tulisi olla idioottivarma. Ohjelmisto on ehkäpä markkinoiden helppokäyttöisin ja hintakin on markkinoiden edullisimmasta päästä, mutta emme kuitenkaan voi sitä parhaaksi kehua, sillä ohjelmistosta puuttuu useita asioita, mitä VPN-käyttäjät arvostavat.

Miksi Freedomea ei voi suositella?

– Ei toimi Netflixin kanssa

– Ei toimi lähes minkään suoratoistopalvelun kanssa, paitsi joskus Suomen kanavien

– Palvelu kerää meidän ymmärryksen mukaan ainakin, joitain lokitietoja käyttäjistä. Tässä lainaus palvelun tietosuojakäytännöistä: ”Palvelun lokimerkintöjä säilytetään vuosi”

– Torrentit kielletty

Valitse F-Secure Freedomen sijasta parempi VPN-yhteys:

Surfshark VPN

✓ Erittäin halpa hinta
✓ Formulat
✓ Olympialaiset
✓ Jääkiekon MM-kisat
✓ Kaikki Suomen kanavat (Yle Areena, MTV, Ruutu)
✓ No logs
✓ Paras yksityisyydensuoja
✓ 15+ maan Netflix yhteensopivuus
✓ 65 sijaintia

Tarjous!

 

Pros / Cons
  • Hyvä verkkomaksujen suojaus
  • Suomalainen
  • Luotettava brändi
  • Tuki 1-7 laitteelle
  • Ei toimi Netflixin kanssa
  • Suoratoistot ei yleisesti ottaen toimi!
  • Vain 28 serveriä
  • Tilaus vähintään 12 kuukautta
  • Ei toimi joissain maissa (esim. Kiina)
  • Kyseenalaiset ehdot lokitietojen osalta

Hinta ja paketit

F-Secure Freedome tarjoaa ilmaisen 5 päivän kokeilujakson, mikä on täydellistä, jos haluat kokeilla ohjelman käyttöliittymää, nopeutta ja sen toimivuutta jossakin tietyssä verkkosivustossa. Me voimme kuitenkin taata, että kaikki VPN-SUOMI.fi -sivustolla mainitut palvelut ovat nopeita, turvallisia ja toimivia.

Rehellisyyden nimissä mainittakoon Surshark VPN -palvelun olevan oikeasti parempi niin ominaisuuksiltaan kuin hinnaltaankin, jos suomenkielinen käyttöliittymä ei ole edellytys.

F-Secure Total -paketti on kuitenkin ihan järkevä valita, jos haluat ”karvalakkimalli” VPN-yhteyden ja virustorjuntaohjelmiston.

Freedome VPN

3-laitetta

12 kuukautta

3,33 €
kuukaudessa

39,90 € / vuosi

Tilaa nyt!

7-laitetta

12 kuukautta

5,83 €
kuukaudessa

Suosituin!
69,90 € / vuosi

Tilaa nyt!

7-laitetta

24 kuukautta

3,75€
kuukaudessa

89,90 € / 2-vuotta

Tilaa nyt!

 

F-Secure Total

Freedome VPN + F-Secure Anti-virus
F-Secure TOTAL✓ Tietoturva ja VPN kaikille laitteille
✓ Palkittu tietoturva ja kaikki VPN:n edut
Alk. 63,99 € / vuosiTilaa nyt!

 

Paketit ovat saatavilla siis kerrallaan vuoden sopimusjaksoilla ja päätettävänäsi onkin ainoastaan, kuinka monta laitetta haluat suojata. Halvin paketti sopii erinomaisesti esimerkiksi yhdelle henkilölle, jolla on kannettava tietokone, älypuhelin ja tabletti, tai kahdelle hengelle, joilla molemmilla on matkapuhelimet, mutta käytössä on yksi jaettu tietokone. 7 laitteen paketti sopii parhaiten perheille tai pienille yrityksille, jossa suojattavia laitteita on enemmän.

F-Secure Tracker Mapper seurantaohjelma

Freedome VPN-palvelu erottuu muista tarjolla olevista palveluista ainutlaatuisella Tracker Mapper seurantaohjelmalla. Tämä ominaisuus näyttää käyttäjälle, mitkä verkkosivustot yrittävät vakoilla ja kerätä tietoja käyttäjän toimista. Seurannan esto on käytössä jatkuvasti, mutta halutessasi voit aktivoida 24 tuntisen kirjauksen, josta näet tarkalleen mitkä sivustot ovat yrittäneet kerätä sinusta tietoja ja kohdentaa sinulle mainoksia. Tracker Mapper on kuitenkin mukava lisä VPN-palveluun, ja se antaa selkeän kuvan siitä, miltä ohjelma sinua suojelee.

Yhteensopivuus

Windows
Mac, iPad, iPhone
Android

F-Secure Freedome VPN on yhteensopiva lähes kaikkien käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa. Ohjelmisto tukee Windows, Mac OS, iPhone iOS, sekä Android käyttöjärjestelmiä. Älypuhelimille ja tableteille Freedome VPN-sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta sekä App Storesta. Linux tukea ohjelmassa ei vielä toistaiseksi ole.

Kielivaihtoehdot

Freedome VPN:n käyttöliittymä on saatavana suomeksi, ruotsiksi sekä tietenkin myös englanniksi. Mikäli haluat käyttää Freedomea muilla kielillä, tai jakaa sen esimerkiksi ulkomaalaiselle työtoverille tai ystävällesi, niin voit valita kielen seuraavista: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, Tshekki, Englanti, Saksa, Ranska, Espanja, Italia, Portugali, Venäjä, Puola, Kiina, Korea, Japani, Unkari.

Asiakaspalvelu

F-Securen ja Freedomen asiakaspalvelu on huippuluokkaa ja tuki on saatavilla suomen lisäksi myös ainakin ruotsiksi ja englanniksi. Asiakastuen löytää F-Securen nettisivuilta klikkaamalla Asiakastuki painiketta. Tukeen voi ottaa yhteyttä suoraan nettisivuilta löytyvän chatin kautta tai soittamalla asiakastukeen. Puhelintuki ja chat ovat avoinna kello 08:00 – 18:00 maanantaista perjantaihin.

Meillä ilmeni pieni ongelma ohjelman asennuksessa ja rekisteröinnissä, mutta asiakastuki korjasi ongelman kuitenkin muutamassa minuutissa, kyseessä on siis erinomainen asiakaspalvelu!
F-Securen sivuilta löytyy myös laaja tietokanta, josta löytyy vastaukset useimpiin ohjelman asennukseen ja toimintaan liittyviin kysymyksiin. Sivustolla on myös foorumi kaikille F-Securen tuoteryhmille, johon voi myös esittää kysymyksiä.

Puhelintuen tavoittaa numerosta: 09 4245 4493 (Ma-Pe 08:00 – 18:00).

Palvelinten sijainnit ja lukumäärä

Freedome VPN tarjoaa tällä hetkellä 28 välityspalvelinta, jotka sijaitsevat eri puolilla maailmaa. Näistä palvelimista 15 on Euroopassa, 3 Aasiassa, 9 Pohjois-Amerikassa ja 1 Australiassa. Tarkemmin sanottuna palvelimet löytyvät seuraavista maista: Suomi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Tshekki, Englanti, Hong Kong, Japani, Singapore, Australia, Kanada, Meksiko, Yhdysvallat.

Miksi minun pitäisi valita F-Secure Freedome VPN?

F-Secure on tunnettu tietokone- ja verkkoturvallisuusyhtiö, jolla on alalta todella pitkä kokemus. He ovat suojelleet kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa verkkohyökkäyksiltä viimeisten 25 vuoden aikana ja he kehittävät ohjelmistojaan jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että Freedome VPN tietoturva on aina ajan tasalla.
F-Securen tietosuojakäytäntö on myös erittäin tiukka, mutta kuitenkin lokitietojen keräämisen suhteeen hieman puutteellinen. Ohjelman käyttöliittymä on todella yksinkertainen ja asennuksen jälkeen tarvitsee vain valita haluamansa maa/palvelin ja painaa isoa yhdistä painiketta.

Yhdellä ainoalla käyttäjätilillä voi suojata 3, 5 tai 7 laitetta paketista riippuen. F-Secure Freedomen hinta on erittäin kilpailukykyisellä tasolla, etenkin jos mukaan ottaa myös F-Securen virusturvan. Palvelu on tilattava 12 kuukaudeksi kerrallaan.

Palvelimia ja sijainteja toivoisi olevan paljon enemmänkin, mutta yhteysnopeudet ovat hyvät. Freedome VPN ei kuitenkaan toimi hyvin suoratoistopalveluiden kanssa ja Torrenttien lataaminen ei ole sallittua.

Yhteenveto

Vaikka Freedome VPN palvelinverkosto onkin pieni ja sijainteja on vähän, niin silti kyseessä on VPN, mitä on mukava käyttää. Ohjelma on erittäin käyttäjäystävällinen riippumatta siitä onko ohjelma asennettu tietokoneelle tai mobiililaitteeseen.

Mielestämme Freedome ei ole tämän hetken paras VPN-palvelu. Pienille yrityksille sekä perheille Freedome VPN on ihan ok, sillä se on kokonaan suomeksi, käyttöliittymä on yksinkertainen ja servereiden nopeudet huippuluokkaa. Mikäli tarvitset hyvää ja varmasti toimivaa VPN-palvelua, etkä välitä Netflix, Ruutu, Katsomo tai muista suoratoistopalveluista, niin Freedome on varmasti hintansa väärti!

TilausHinta per kkTarjouslinkki
Freedome VPN 3-laitetta
1-vuoden tilaus
3,33 € Tilaa
Freedome VPN 7-laitetta
1-vuoden tilaus
5,83 € Tilaa
Freedome VPN 7-laitetta
2-vuoden tilaus
3,75€ € Tilaa
F-Secure Total (Virustojunta+VPN)
F-Secure Total Alk. 79,99 € Tilaa
Freedome VPN

❌ Ei toimi useiden suoratoistojen kanssa
✓ Helppokäyttöinen

Tarjous