NordVPN

NordVPN on testatusti paras VPN!

NordVPN on testatusti paras VPN-palvelu. NordVPN yhdisti voimansa Surfshark VPN:n kanssa ja sai tietoturvatiimiinsä myös maailman parhaat VPN-alan ammattilaiset Surfsharkilta.

Salaa internetyhteytesi, tietosi ja yksityisyytesi testatusti parhaalla, yhteyksiltään nopeimmalla ja 6 laitetta samalla tilauksella suojaavalla VPN-yhteydellä.


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


Yksityisyyden ja turvan lisäksi NordVPN mahdollistaa kaikkien ilmaiskanavien ja suoratoistopalveluiden katselun maailmalta. Lue lisää: Yle Areena, Katsomo, Ruutu, Netflix, Ilmaiskanavat, Suoratoistopalvelut, Jääkiekon MM, Formula 1, MotoGP, NHL, Mestarien Liiga, NFL, Yleisurheilu


Näin NordVPN suojaa verkkoyhteytesi ja yksityisyytesi verkossa

NordVPN toiminta

Suojaa yhteytesi nyt


Plussat ja miinukset

➕ Markkinoiden nopein VPN-yhteys

➕ Erinomainen ja moninkertainen tietoturva

➕ Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu

➕ Paljon vastinetta rahalle

➕ 30 päivän rahat takaisin -takuu

➕ Tukee kaikkia laitteita, alustoja ja selaimia

➖ Ei markkinoiden halvin VPN


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ NordVPN ja kehittäjät sen takana

NordVPN perustettiin pohjoismaalaisten lapsuudenystävien toimesta vuonna 2012. Palvelun nimen yritys valitsi vastaamaan pohjoismaalaisia standardeja eli luottamusta, vapautta ja innovaatiota.

NordVPN:n tiimi on nykyään kiistatta yksi maailman parhaista sen jälkeen, kun he fuusioituivat Surfshark VPN:n tiimin kanssa (palvelu, jota olemme aiemmin suositelleet ykkösvaihtoehtonamme). Näiden kahden huippupalvelun fuusio nostaakin NordVPN:n profiilia, palvelunlaatua, osaamista ja markkinavoimaa entuudestaan huomattavasti.

Näiden kahden internetin turvallisuuden ja yksityisuuden suojan puolesta taistelevan jättiläisen yhdistymisen seurauksena NordVPN:stä on tullut henkilökohtaisen tietoturvan voimapesä, jolle on tällä hetkellä vaikeaa löytää haastajaa.

Heille internetin ja sananvapaus on keskeinen ydinarvo ja yritys sijoittaakin tuottojaan hankkeisiin, jotka keskittyvät yksilön digitaalisten oikeuksien ylläpitoon ja laajentamiseen. Sijoituskohteet taistelevat esimerkiksi sensuuria ja valvontaa vastaan kriisipesäkkeissä, joissa toimittajien ja lehdistön vapautta rajoitetaan ja NordVPN on myös tarjonnut sovelluksensa tällaisiin tilanteisiin käyttöön ilmaiseksi. Yritys on myös osa järjestöä nimeltä VPN Trust Initiative (VTI), joka levittää informaatiota kyberturvallisuuden tärkeydestä ja valvoo VPN-teollisuuden laatustandardeja.

NordVPN:llä on yksi maailman laajimmista VPN-palvelinverkostoista, joka sisältää yli 5400 serveriä 60 maasta ympäri maailmaa. Yritys on rekisteröity Panamalle, joka mahdollistaa sen, että palvelu pystyy ylläpitämään käyttäjiensä anonymiteettiä ja tietoturvaa 2048-bittisellä salauksella ilman lokitietojen kirjaamista tai minkäänlaista luovutusvelvollisuutta, vaikka viranomaisetkin vaatisivat niitä.

Turvallisuutensa parantamiseksi he ovat myös perustaneet vikapalkkio-ohjelman, jonka avulla NordVPN kannustaa käyttäjiään tarkoituksella etsimään tietoturva-aukkoja sovelluksestaan palkkiota vastaan. Riippumattomat tutkijat myös auditoivat palveluntarjoajan läpikotaisin sen antamien lupausten perusteella, pyrkien murtamaan sen tietoturvan kaikilla mahdollisilla keinoilla todistaakseen sovelluksen turvallisuuden. Vastaavanlainen tietoturva-auditointi on sittemmin muodostunut alan standardiksi.

NordVPN-palvelu sopii erinomaisesti oman dataliikenteen turvaamiseen, kaikenlaiseen nettisurffailuun, suoratoistopalvelujen katsomiseen sekä suurien tiedostojen lataukseen, sillä sen yhteysnopeudet ovat testatusti markkinoiden parhaat. Yhdellä käyttäjätilillä saa suojattua tällä hetkellä 6 laitetta ja kaikille uusille käyttäjille palvelu tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Kun katsomme sovelluksen nykyistä toimivuutta, turvallisuustasoa, ominaisuuksia ja käyttökokemusta kokonaisuutena, olemme tulleet tulokseen, että Surfshark VPN on viimein löytänyt voittajansa.


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ NordVPN:n palvelimet ympäri maailmaa

2023 NordVPN ilmoittaa ylläpitävänsä yli 5400 yhteyspalvelinta 60 maassa. NordVPN tunnetaan markkinoiden nopeimpana VPN-sovelluksena, joka todettiin riippumattoman tietoturvainstituutti AV-TEST:n vertailussa. Yhteysnopeuksia parantaa entuudestaan heidän oma NordLynx-protokollansa. Palvelimilla ei myöskään ole kaistanrajoituksia, eli voit nauttia huippunopeuksista mielin määrin. Suurin osa servereistä sijaitsee Amerikoissa ja Euroopassa, joka on yleistä kaikkien VPN-palveluntarjoajien osalta, sillä näissä maanosissa on yleisesti parempi internetinfrastruktuuri.

Serverien suuri määrä on vaikuttava etenkin siksi, että ne ovat kaikki kiinteitä, fyysisiä palvelimia, eivätkä virtuaalisia. Monet niistä on säädetty ohittamaan valtioiden palomuurit ja VPN-yhteystunnistimet, joita jotkut maat käyttävät internetyhteyksien rajoittamiseksi ja seuraamiseksi. NordVPN tarjoaa myös ulkoisesti hämärrettyjä yhteyspalvelimia, joita sijaitsevat esimerkiksi USA:ssa, Briteissä, Saksassa, Ruotsissa. NordVPN toimii myös erittäin tiukasti internettiä rajoittavissa maissa, kuten Hongkongissa, Turkissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

NordVPN:n palvelimet maittain:

Eurooppa: Alankomaat, Albania, Belgia, Bosnia ja Hetsegovina, Bulgaria, Espanja, Georgia, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Moldova, Norja, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska (2 kaupunkia), Romania, Ruotsi, Saksa (2 kaupunkia), Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Ukraina, Unkari, Viro.

Etelä- ja Pohjois-Amerikka: Argentiina, Brasilia, Chile, Costa Rica, Kanada (3 kaupunkia), Meksiko, Yhdysvallat (15 kaupunkia).

Afrikka ja Lähi-Itä: Etelä-Afrikka, Israel, Turkki, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat.

Aasia ja Oseania: Australia (5 kaupunkia), Etelä-Korea, Hongkong, Indonesia, Intia, Japani, Malesia, Singapore, Taiwan, Thaimaa, Uusi-Seelanti, Vietnam.


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ NordVPN:n ominaisuudet

Huipputason VPN-palveluna NordVPN tarjoaa paljon erilaisia ominaisuuksia ja protokollia, jotka tekevät verkkoyhteyksien käytöstä turvallista ja mielekästä. Kaikki ominaisuudet ovat tilaajan käytössä heti asennuksen yhteydessä, ja ne on helppoa asettaa omiin käyttötottumuksiin sopivaksi yksinkertaisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän ja näkymän vuoksi.

Itse sovelluksen asennus onnistuu muutamalla hiirenklikkauksella ja VPN-yhteydenkin voi asettaa yhdistämää automaattisesti käyttöjärjestelmän ja sovelluksen käynnistyessä, joten ei tarvitse edes nähdä vaivaa palvelimeen yhdistämiseen manuaalisesti. Seuraavat ominaisuudet takaavat sen, että henkilökohtainen datasi pysyy turvassa ja VPN-yhteydet toimivat vakaasti:

2. sukupolven kryptaus:

NordVPN käyttää yhteensä kolmea salausprotokollaa samanaikaisesti.

 • IKEv2/IPsec (Internet Key Exchange / Internet Protocol Security): NordVPN käyttää avaintenvaihtoprotokollan viimeisintä versiota, jonka algoritmeja eivät voi murtaa edes supertietokoneet. Sen ohella käytössä on lisäksi NGE-tekniikka (Next Generation Encryption).
 • OpenVPN on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva turvallisuusprotokolla, jota nettiyhteisö kehittää jatkuvasti turvallisemmaksi. OpenVPNtakaa sen, että netin selaaminen, online-pelaaminen ja streamaus ovat turvallista. NordVPN käyttää AES-256-GCM-salausalgoritimia 4096-bittisellä DH-avaimella, jota jopa armeijat käyttävät tietoturvansa suojana.
 • NordLynx on NordVPN:n kehittämä, Wireguard®-protokollaan perustuva turvallisuusprotokolla, joka on paremmaksi suunniteltu versio alkuisästään. Toisin kuin Wireguard®, NordLynx takaa yksityisyyden osoitteenmuutosjärjestelmänsä ansiosta, eikä se jätä mitään datajälkiä VPN-palvelimeen. Sen ansiosta NordVPN yltää myös kilpailijoitaan huomattavasti nopeampaan palvelinyhteyteen.

Laitteiden määrä: Asenna NordVPN ja turvaa yhteensä kuusi laitetta samalla tilauksella.

Tuetut laitteet, selaimet ja alustat: Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge, AndroidTV, Firestick, Xbox, Playstation, Switch, Rasberry Pi, Chromebook, Chromecast ja Kindle Fire.

Palvelimet: Yli 5400 palvelinta 60 maassa, jonka lisäksi myös erityispalvelimia lisäturvan tuomiseksi.

No logs: NordVPN ei kerää VPN-yhteydestä minkäänlaisia lokitietoja, eivätkä he luovuta dataliikennetietoja millekään ulkoiselle taholle, valtiolle tai viranomaiselle.

Anonyymi torrenttien käyttö: NordVPN:n salattu ja suojattu yhteys takaa sen, että pystyt käyttämään esimerkiksi torrent-yhteyksiä täysin anonyymisti ja salassa internetpalveluntarjoajaltasi.

CyberSec / Threat Protection: Tämä ominaisuus estää verkkouhat ennen, kun ne ehtivät vaikuttamaan laitteesi toimintaan ja tekee salausprotokollien ohella verkon käytöstä entistä turvallisempaa. Sen avulla voi tunnistaa haittaohjelmat tiedostoissa, haitalliset sivustot sekä estää seuratasovellukset ja mainokset. Ominaisuutta voi käyttää myös silloin, kun VPN-yhteys ei ole päällä.

Double VPN: Jos yhteys yhteen suojattuun VPN-palvelimeen ei tunnu tarpeeksi turvalliselta, niin tuplaa se Double VPN-ominaisuuden avulla ja ketjuta itsesi samanaikaisesti kahden VPN-palvelimen taakse! Erityisen suositeltava ominaisuus äärimmäistä verkkoturvallisuutta varten, joka löytyy sovelluksen erityispalvelinten joukosta.

Automatic Kill Switch: Kill Switch (suom. hätätappokytkin) on lisäturvaominaisuus, joka katkaisee nettiyhteyden tilanteissa, joissa VPN-yhteys syystä tai toisesta katkea yhteyspalvelimen kanssa. Tämä pitää huolen, että et missään tilanteessa paljasta tietojasi netissä.

Split Tunneling: Mahdollistaa sovelluskohtaisen VPN-yhteyden, eli voit valita laitteeltasi, mitkä sovellukset ohjaavat datan VPN:n kautta.

Dark Web Monitor: Vahtii henkilökohtaisten tietojesi leviämistä sähköpostiosoitteesi kanssa syvän internetin puolella. Antaa käyttäjälle hälytyksen, jos dark webin puolella havaitaan tietojasi julkisesti.

DNS Leak Protection: Tämän avulla voit tehdä DNS-vuototestin, josta selviää, onko verkkoyhteytesi turvallinen ja yksityinen.

Onion Over VPN: Tor-selainten käyttäjille NordVPN tarjoaa yhteensopivan lisäsuojan sipuliverkon kanssa. Asetettavissa päälle napin painalluksella, ei vaadi sen enempää lisäasetuksia.

Suoratoistotuki ja SmartPlay: NordVPN on optimoitu mahdollisimman nopeaksi, joka tekee siitä parhaan valinnan suoratoistolle netissä. SmartPlay on älykäs DNS-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi vaihtaa DNS-palvelinta katsoessaan estettyä sisältöä.

Pysyvä IP-osoite: Kun VPN-yhteys luodaan palvelimeen, tämä muuttaa ulospäin näkyvää IP-osoitetta. Pysyvä IP-osoite on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi työyhteisöissä, jotka työskentelevät arkaluontoisten tietojen tai järjestelmien parissa, joka vaatii VPN-yhteyden käyttöä. Pysyvän IP-osoitteen mahdollisuuden ansiosta järjestelmän ei tarvitse erikseen sallia jokaista VPN-yhteyden kautta tulevaa osoitetta, vaan voit luottaa pysyvään IP-osoitteeseen, joka kuitenkin on yhdistetty VPN:ään.

Two-factor Authentication: Kaksivaiheinen henkilöllisyyden tunnistus lisää sisäänkirjautumiseen lisäaskeleen, joka antaa huomattavasti turvaa mm. automatisoiduilla sanasalageneraattoreilla tehtyjä tietomurtoyrityksiä vastaan.


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ NordVPN:n laite- ja alustayhteensopivuudet

NordVPN on yhteensopiva tunnetuimpien tietokoneiden, älypuhelinten, tablettien, käyttöjärjestelmien, selainten, televisioiden ja pelikonsoleiden kanssa. Yhteensopivuuksiin kuuluu myös kaukosäätimiä ja mediatoistimia. Katso täysi lista alta.

Laitteet: Google Chromebook, Rasberry Pi

Käyttöjärjestelmät: Windows, Android, MacOS, iOS, Linux

Selaimet: Chrome, Firefox, Edge

Sovellukset: AndroidTV, AppleTV

Mediatoistimet: Firestick, Google Chromecast

Pelikonsolit: Xbox, Playstation, Nintendo Switch


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ Maksuvaihtoehdot

NordVPN palvelun voi ostaa maksukorteilla, maksupalveluilla tai kryptovaluutoilla. Luottokorteista maksun voi suorittaa Visalla, MasterCardilla, American Expressillä, Discover Cardilla tai jopa Prepaid-kortilla. Maksupalveluista vaihtoehtoina kelpaavat Amazon Pay, Google Pay, Sofort ja iTunes. Valitettavasti maksua ei voi kuitenkaan suorittaa kotimaisista verkkopankeista. Kryptoissa maksuvaihtoehtoja on ollut useita, mutta nykyään ensisijaisesti suositaan Bitcoinia (BTC), Ethereumia (ETH) ja Ripplea (XRP).

Luottokortit:

 • VISA
 • MasterCard
 • American Express
 • Discover Card
 • Prepaid-kortti

Nettilompakot:

 • Amazon Pay
 • Google Pay
 • Sofort
 • iTunes

Kryptovaluutat:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)

Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ Asiakastuki ja ohjeet

NordVPN:n verkkosivusto on luettavissa blogia myöten monella eri kielellä – mukaan luettuna Suomi. Ohje-osiot, tukikeskus ja usein kysytyt kysymykset ovat valitettavasti saatavilla toistaiseksi vain englanniksi. Asiakaspalveluun tavoittaa vuorokauden ympäri ja nopeasti sähköpostilla tai livechatilla, joiden kautta vastaukset kysymyksiin, tiedusteluihin ja ongelmiin saa nopeasti.

Koska NordVPN fuusioitui Surfsharkin kanssa, tämä tekee NordVPN:n tiimistä kokonaisuutena asiantuntevimman, ammattimaisimman ja auttavaisimman koko markkinoilla. NordVPN löytyy myös sosiaalisesta mediasta, jossa he jakavat tietoturvaan liittyviä uutisia sekä tietoja omista kampanjoistaan.


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


⬍ Yhteensopivuus urheilulähetysten ja muun viihteen kanssa

Yle AreenaKatsomoRuutuNetflixIlmaiskanavatSuoratoistopalvelutJääkiekon MMFormula 1MotoGPNHLMestarien Liiga NFLYleisurheilu

NordVPN on kehitetty tietoturvallisuus ja suoratoisto etusijalla. Palvelimet on optimoitu mahdollisimman nopeaan lataus- ja toistonopeuteen, joka ei jää puskuroimaan toistettavaa sisältöä.

Heidän NordLynx-protokollansa mahdollistaa markkinoiden nopeimmat VPN-yhteydet suoratoistolle ja toimii mutkattomasti lukuisten ilmaiskanavien, suoratoistopalvelujen ja ennen kaikkea suomalaisten tv-kanavien kanssa, joka on meille yksi tärkeä kriteeri VPN-sovelluksia testatessa. NordVPN myös toimii moitteetta Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun kanssa kaikkialla maailmassa. Koska yhdellä tilauksella sovellus on asennettavissa kuudelle laitteelle, sillä voi kattaa kaikki kotitalouden laitteet tietokoneista mobiiliin.

Esimerkkejä NordVPN:n tarjonnasta:

Netflix – NordVPN:n avulla pystyy vaihtamaan vaivattomasti toisen maan Netflix-kirjastoon pelkästään palvelinta vaihtamalla. Esimerkiksi USA:n Netflix sisältää yksistään tuhansia elokuvia ja tv-sarjoja enemmän, kuin Suomen.

Ilmaiskanavat – Monet ilmaiskanavat tarjoavat käsittämättömän määrän viihdettä ja urheilua, josta Suomessa ja monessa muussa maailmankolkassa joutuisi maksamaan. Ilmaiskanavien lähetykset vaativat yleensä enintään sähköpostilla rekisteröitävän käyttäjätilin, usein ei edes sitä.

Suoratoistopalvelut – Monilla ulkomaisilla tv-kanavilla on Suomi-kanavien tapaan oma suoratoistopalvelunsa, joista pystyy katsomaan elokuvia, tv-sarjoja ja urheilua ilmaiseksi. Tämän lisäksi on olemassa ilmaisia suoratoistopalveluja, jotka eivät kuitenkaan välttämättä näy Suomessa. NordVPN mahdollistaa näidenkin palvelujen katsomisen yhtä vaivattomasti, kuin tv-kanavien streamien.

Jääkiekon MM – Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat viime vuosina näkyneet kokonaisuudessaan livenä IIHF:n viralliselta Youtube-kanavalta, vaikka Suomessa ilmaiskanavat ovat esittäneet ainoastaan Leijonien ottelut. Youtuben lähetykset eivät ole kattaneet suomalaisia IP-osoitteita, mutta NordVPN ratkaisee tämän ongelman hetkessä.

Formula 1 – Formula 1 -lähetykset ovat edelleen Suomessa maksullisten tilauspalvelujen takana, mutta voit katsoa kauden harjoitussessioita myöten pelkän NordVPN:n hinnalla listaamiltamme ulkomaisilta tv-kanavilta.

MotoGP – MotoGP:llä on myös oma vankka fanikuntansa ja teidän iloksemme voimme kertoa, että NordVPN:llä on mahdollista katsoa myös koko MotoGP-kausi ilmaiskanavilta!

NHL – Kanadalainen CBC-kanava esittää lähes joka viikonloppu pari ottelua NHL:ää läpi kauden, myös pudotuspelejä.

Mestarien Liiga – Mestarien liigan otteluita pystyy katsomaan ulkomaisilta tv-kanavilta alkukierroksista finaaliin asti.

NFL – Amerikkalaisen jalkapallon eliittisarjan ottelut ja loppuotteluspektaakkeli Super Bowl näkyvät ilmaiskanavilta NordVPN:n avulla.

Yleisurheilu – Ulkomaisten tv-kanavien kautta on mahdollista katsoa esimerkiksi Timanttiliigan koko kausi.

Tämän lisäksi NordVPN:llä pystyy näkemään mm. Tenniksen Grand Slam -turnaukset (Australia, Ranska, Wimbledon, USA), pyöräilyn ympäriajot (Espanja, Italia, Ranska), rugbya, golfia, kamppailulajeja ja paljon muuta. Löydät ohjeet lähetyksien katseluun edellä mainittujen linkkien takaa!


Ota testatusti paras VPN nyt käyttöön!

Kokeile 30 päivää rahat takaisin takuulla ja päätä vasta sitten, haluatko jatkaa tilausta.
NordVPN logo

Hyödynnä tarjous


NordVPN kokemukset ja yhteenveto

NordVPN on markkinoilla tunnettu toimija, joka on vuosia tarjonnut huipputason VPN-palveluja. Sen sijoitus arvostelussamme ei kuitenkaan ole aikaisemmin yltänyt ykköspaikalle. Syitä ovat olleet esimerkiksi ulkosuomalaisille tärkeiden Suomen tv-kanavien toimivuus, suoratoistojen toimivuus ja asiakastuki. Nyt, kun kaikki puutteet on korjattu ja NordVPN on saanut Surfsharkin osaamisen osaksi myös omaa tiimiään, on kyseessä kiistatta markkinoiden paras VPN-palvelu.

Hinnan ollessa muutaman euron luokkaa kuukaudessa (yhteensä kuudelta laitteelta), on kyseessä kaikille kannattava sijoitus.

NordVPN logo

VPN-SUOMI suosittelee
✓ Arvostelumme paras VPN
✓ Markkinoiden nopein VPN
✓ Huipputason asiakaspalvelu
✓ Turvallisin
✓ Kaikki suoratoistot

Tarjous