Menu

Parhaat Netflix leffat

Parhaat Netflix elokuvat

Netflixin parhaat elokuvat

Olemme vihdoinkin saaneet valmiiksi ultimaattisen listan Netflix-leffafriikeille. Tästä listasta löydät mielestämme parhaat Netflix elokuvat.

Aivan kuten parhaat Netflix sarjat -listamme, tämä lista ei ole koottu pelkkien pokaalien tai lipputulojen perusteella, vaan se myös suurilta osin myös toimituksen henkilökohtaisista suosituksista sekä yleisön mielipiteistä, jotka voivat olla hyvinkin poikkeavia ammattikriitikoiden omista arvosteluista.

Hyvä Netflix-leffa ei tarvitse pelkästään isoa markkinanäkyvyyttä ollakseen hyvä, myös kulttistatuksen ja innokkaan fanilauman ääntä päästetään kuuluviin. Pitemmittä puheitta, alta voitte vilkaista VPN-SUOMI.fi:n Netflix elokuvasuosituksia.


Toimitus muistuttaa, että kaikki elokuvat löydy Suomen Netflixistä ja ovat USA:n Netflixin listoilla. VPN-yhteys avaa pääsyn niihin elokuviin, joita ei olla lisätty Suomen listoille. Tarkat ohjeet VPN-sovelluksen käyttöön löydät Netflix VPN -sivultamme.


Parhaiden elokuvien lisäksi me listaamme Netflixin uudet elokuvat ja sarjat kuukausittain. Linkit jo tähän mennessä julkaistuihin listauksiin löydätte sivuilta Netflix uutuudet ja Netflix uutiset!


Ultimaattinen lista Netflix leffasuosituksia

Parhaat Netflix elokuvat!

Esittelemme 25 VPN-SUOMI.fi toimituksen mielestä parasta Netflix elokuvaa.

Huomaathan, että leffat eivät ole järjestettynä parhaimmasta alkaen, vaan toimituksen valinnan jälkeen sarjat ovat sekalaisessa järjestyksessä.


The Irishman

Ohjaajalegenda Martin Scorcesen uusin mafiaelokuva tulee Netflix USA:n listoille marraskuussa, eikä toimitus voisi olla enemmän innoissaan. Historiallisten rikoselokuvien mestari sai Netflixiltä vihreää valoa The Irishmanin luomiseen, eikä kuluissa olla säästelty.

Elokuva keskiössä on Amerikan mafiaan kytkeytynyt palkkamurhaaja Frank ”The Irishman” Sheeran, kuka toimii Yhdysvaltojen vahvimmassa työnväenliitossa, Teamsters Unionissa. Elokuvassa käydään läpi takautuvasti Sheeranin elämänvaiheita ja erityisesti hänen suhteitaan Teamstersin ikoniseen, mafiaan sotkeutuneeseen johtohahmoon Jimmy Hoffaan ja hänen narujaan taustalla vetelevään Bufalino-rikosperheeseen. Hoffa katosi mystisesti 1975 ja hänen todellinen kohtalonsa on puhuttanut vuosikymmeniä ja on edelleen laajojen salaliittoteorioiden kohde.

Yli kolmetuntinen The Irishman on Scorcesen uran kallein tuotanto, johtuen suurilta osin sen näyttelijälegendoja huokuvasta kaartistaan ja huippuluokan CGI-tehosteistaan, joiden avulla ikääntyviä näyttelijöitä nuorennettiin jopa 30 vuodella tapahtumien esittämistä varten.

Sheeranin roolissa nähdään Robert DeNiro, Hoffan roolia esittää Al Pacino ja mafiapomo Russell Bufalinoa esittää vain tätä elokuvaa varten eläkkeeltä palannut Joe Pesci, kenet Scorcesen fanit muistavat myös hänen aikaisemmista elokuvaklassikoistansa Goodfellas ja Casino. Sivurooleissa nähdään myös Philadelphian mafiapomoa Angelo Brunoa esittävä Harvey Keitel ja Bufalinon veljeä esittää Ray Romano, joten lahjakkuutta ei elokuvasta puutu.

The Irishman sai ensi-iltansa New Yorkin elokuvafestivaaleilla syyskuussa 2019 ja sitä on kaikkien lähteiden mukaan tituleerattu jo nyt Scorcesen uran parhaimmistoon, joten tätä ei missään tapauksessa pidä jättää välistä! Mahdollisesti paras Netflix-elokuva, jonka tulemme vähään aikaan näkemään!

Katso The Irishman traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Dave Chappelle – Sticks & Stones

Stand-up-komedian legenda Dave Chappelle ravisuttaa julkisen sanan neuvostoja olan takaa viimeisimmässä täysimittaisessa komediaspesiaalissaan, Sticks & Stones. The Chappelle’s Showsta kulttimaineeseen noussut koomikko ei säästele ketään sanansa säilältä, ottaen kantaa lähes tulkoon kaikkiin kuumiin sosiaalisiin aiheisiin Yhdysvaltojen opiaattikriisistä #metoo-liikkeeseen. Kriitikoita järkyttänyt, mutta yleisön rakastama setti onkin heittämällä parhaita Netflix-leffoja vuonna 2019. Rotten Tomatoesin yleisöarvostelut ovat edelleen 99% positiivisia 40 000 arvostelijan jäljiltä, se puhukoon puolestaan!

Katso Sticks & Stones traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


El Camino: A Breaking Bad Movie

Ehkä maailman paras televisiosarja koskaan, Breaking Bad, ja sen spin-off Better Call Saul eivät kaipaa esittelyjä. Netflix ja sarjan luoja Vince Gilligan halusivat tarjota sarjan innokkaille faneille päätöksen Jesse Pinkmanin (Aaron Paul) tarinaan alkuperäisen sarjan lopputapahtumien jälkeen. Lokakuussa 2019 suuren hypen ympäröimänä julkaistu El Camino: A breaking Bad Movie lunasti tv-sarjaa kunnioittaen kriitikoiden ja fanien odotukset, ja nyt kaikki voivat hyvillä mielin katsoa putkessa sarjan ja yhden parhaista Netflix-leffoista aina uudestaan.

Katso El Camino: A Breaking Bad Movie traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Dolemite Is My Name

Jo vuosia hiljaiseloa eloa näyttelyn saralla viettänyt koomikkolegenda Eddie Murphy tekee näyttävän paluun 70-luvun blaxploitaatio-kautta kunniottavassa elämänkertakomediassa Dolemite Is My Name. Värikäs ja persoonallinen parittaja Dolemite oli legendaarisen koomikon Rudy Ray Mooren alter-ego, joka kasvoi hänen stand-up-rutiineistaan elokuvaikoniksi. Murphyn ohella elokuvassa esiintyy liuda aikamme kuuluisimpia koomikoita, joten se on hyvä Netflix-elokuva katsottavaksi koska ja mihin mielialaan tahansa!

Katso Dolemite Is My Name traileri traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Mudbound

Vuonna 2017 Netflixissä julkaistu Mudbound on historiallinen draama, joka kertoo kahdesta toisesta maailmasodasta kotiin Missisippin maaseudulle palaavasta sotilaasta, joista toinen on musta- ja toinen valkoihoinen. Elokuva käsittelee molempien miesten elämää siviilissä rasismin ja PTSD:n repimänä. Se on saanut paljon arvostusta ja oli ehdolla neljälle Oscar-palkinnolle, joista se voitti yhden. R’n’B-laulaja Mary J. Blidge oli elokuvan ansiosta historiallisesti ensimmäistä kertaa ehdolla parhaasta sivuosasta sekä originaalista musiikkikappaleesta. Se on siis ehdottomasti osa vahvoja Netflix-elokuvasuosituksia toimituksen puolelta!

Katso Mudbound traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Icarus

Icarus on Oscar-palkittu dokumentti, joka tutkii dopingia kilpapyöräilyn parissa. Ohjaaja Brian Fogel luo suhteen Venäjän antidopingikunnan johtajan Grigory Rodchenkovin kanssa, kuka kehittää suunnitelman, jossa Fogelille annetaan kiellettyjä suoritusta parantavia dopingaineita tavalla, jota dopingtestaajat eivät pysty havaitsemaan.

Kun Fogel jatkaa harjoitteluaan ja ystävystyy paremmin Rodchenkovin kanssa, hänelle paljastuu, että Rodchenkov henkilökohtaisesti valvoo Venäjän urheilijoiden systemaattista dopingohjelmaa, joka paljastuessaan olisi massiivinen skandaali kansainvälisessä urheilussa. Tämä johti urheilumaailmaa ravisuttaneisiin paljastuksiin Sotšissa 2014 käydyistä talviolympialaisista. Parhaat Netflix-elokuvat eivät olisi mitään ilman tätä mahtavaa dokumenttia!

Katso Icarus traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


The Little Prince

Vuoden 2015 The Little Prince on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn novelliin perustuvat animaatioelokuva. 3D-animaatiota ja stop-motion-tekniikkaa yhdistelevä, maaginen seikkailu alkaa, kun Saharan aavikolle ajautunut pilotti tapaa omalaatuisen prinssin vieraalta planeetalta.

Elokuvan omaperäinen animaatiotyyli ja sen uskollisuus lähdeteokselle ovat saaneet paljon arvostusta. Se on toimituksen suosikki Netflix-elokuvasuosituksia animaatioelokuvien osalta, joka on loistavaa katsottavaa koko perheen kesken ja kaikkien aikojen menestynein ranskalainen animaatioelokuva tähän mennessä.

Katso The Little Prince traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


The Ballad of Buster Scruggs

Jos tuntuu siltä, että westernejä ei tehdä enää nykypäivänä tarpeeksi, niin vuoden 2018 The Ballad of Buster Scruggs auttaa pahimpaan janoon. Ohjaajakaksikko Coenin veljeksien viimeisin ohjaus ei taaskaan jätä ketään kylmäksi. Kuudesta antologiatarinasta koostuva draamakomedia sijoittuu Amerikan uudisraivaajien kaudelle, jotka ovat kaikki muistettavia ja loistavasti rakennettuja. Aivan kuten kaikki Coenin veljesten aikaisemmat elokuvat, myös tämä on ollut sekä katsojien, että kriitikoiden suosima teos, ja siksi hyvä Netflix-leffa kaikin puolin. Tuskin maltamme odottaa, että millaisen elokuvan veljekset työstävät seuraavaksi!

Katso The Ballad of Buster Scruggs traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Fyre on aiheeltaan hieman normaalista poikkeava dokumentti, mutta se sai 20 miljoonaa kotitaloutta katsomaan itsensä ensimmäisen kuukauden aikana julkaisustaan 2019 huhtikuussa ja ansaitsee siksi paikan Netflix leffasuosituksia listattaessa.

Jotkut ovatkin saattaneet kuulla tämän vuosituhannen yhdestä surullisenkuuluisimmasta musiikkitapahtumasta, vuoden 2017 Fyre-festivaalista. Sosiaalisen medianvaikuttajien ja Instagram-mallien avulla myyty ja hypetetty festivaali sai taakseen massiiviset odotukset luksustapahtumasta Bahaman saarilla. Ihmiset maksoivat tuhansia dollareita päästäkseen ”maailmanhistorian eeppisimpiin bileisiin”, mutta perillä festarivieraiden odotukset muuttuivat kertaheitolla, kun vastassa olikin kaikkea muuta, kuin luksusta.

Heiveröisestä telttakylästä, olemattomasta ruuasta, saniteettitilojen ja artistien puutteesta pystyi heti päättelemään, että jokin oli pahasti pielessä. Katastrofaalisesti epäonnistunut musiikkitapahtuma poiki järjestäjilleen linnatuomiot petoksesta ja kymmenien miljoonien dollarien viulut maksettavaksi. Dokumentti sisältää festarivieraiden ja tapahtumajärjestäjien haastatteluita, ja katsoja ei voi kuin pudistella päätään nähdessään, miten kaikki mikä pystyi, meni pieleen.

Katso Fyre: The Greatest Party That Never Happened traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Gerald’s Game

Kirjailija Stephen Kingin samannimiseen novelliin perustuva Gerald’s Game on selkäpiitä hyytävä psykologinen kauhutrilleri. Keski-ikäinen pariskunta saapuu hermolomalle eristettyyn huvilaan viettämään kahdenkeskeistä aikaa. Jessie (Carla Gugino) antaa miehensä Geraldin (Bruce Greenwood) kahlista itsensä sänkyyn lemmenfantasioita varten, mutta Gerald saa sydänkohtauksen ja menettää henkensä kesken kaiken.

Jessie on edelleen kahlittuna sänkyyn vailla toivoa pelastumisesta ja hänen pitää keksiä selvitymiskeino, ennen kun hän menehtyy nälkään ja janoon. Ajan kuluessa Jessien todellisuudentaju alkaa hämärtymään ja hän joutuu kamppailemaan omien henkisten demoniensa kanssa.

Gerald’s Game on hyvin jännittävä henkinen vuoristorata alusta loppuun ja se on genressään mielestämme yksi parhaita Netflix-elokuvasuosituksia viimeaikaisten kauhuelokuvien saralla ja ehdottomasti yksi kovimmista Stephen Kingin kirjoihin perustuvista elokuvista.

Katso Gerald’s Game traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Always Be My Maybe

Always Be My Maybe on lämminhenkinen romanttinen komedia, joka tuo kaksi toisistaan erilleen kasvanutta lapsuudenystävää vuosien jälkeen yhteen. Sasha (Ali Wong) vietti lapsena paljon aikaa Marcuksen (Randall Park) äidin keittiössä, kun hänen vanhempansa olivat töissä. Kaksikosta tuli erottamattomat ystävät aina teini-ikään asti, mutta heidän välinsä erkanivat, kun Marcuksen äiti menehtyi auto-onnettomuudessa.

16 vuotta myöhemmin Sasha on kuuluisa julkkiskokki ja Marcus asuu edelleen leski-isänsä kanssa ja soittaa lahjakkaassa bändissä vailla menestystä. He tapaavat toisensa sattumalta ja huomaavat edelleen omaavan tunteita toisiaan kohtaan, mutta heidän erilleen kasvaneet maailmansa eivät tee suhteesta helppoa.

Nokkelasti käsikirjoitettu ja hauskasti näytelty Always Be My Maybe on aina hyvä Netflix-leffa kattovaksi, sillä siitä ei voi olla tulematta hyvälle mielelle.

Katso Always Be My Maybe traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Rocko’s Modern Life: Static Cling

Rocko’s Modern Life oli vuosina 1993-1996 esitetty animaatiosarja, jota monet ovat verranneet kulttisarja Ren & Stimpyyn. Esikuvansa kaltoin sarja sisälsi aikanaan animaatioille poikkeuksellisesti aikuisille suunnattua mustaa huumoria, yhteiskuntasatiirista kritiikkiä. Sen kaltaisia animaatioita voidaankin pitää henkisenä esi-isänä esimerkiksi South Parkille.

Sarja sijoittui fiktionaaliseen O-Townin kaupunkiin ja sen asukkaan, australialaisen wallabyn Rockon surrealistiseen elämään ja hänen ystäviinsä. Rocko’s Modern Life: Static Cling on 2019 valmistunut pitkä spesiaalijakso, joka on jatkoa sarjan päätöstapahtumille. Rocko ja hänen ystvänsä palaavat O-Towniin oltuaan jumissa avaruudessa 20 vuotta. Toisin kuin hänen ystävänsä, Rocko ei itse innostu alkuunkaan 2010-luvun modernista elämäntyylistä kosketusnäyttöineen ja coffee shoppeineen. Rockon haluaa saada suosikki televisio-ohjelmansa The Fatheadsin takaisin ohjelmistoon, koska hän kokee sen olevan viimeinen jäännös hänen menneestä elämsästään. Sen tehdäkseen, Rocko lähtee seikkailulle etsimään ohjelman luojaa, Ralph Bidheadia.

Netflix-elokuvat harvemmin nostavat menneiden aikojen klassikoita tällä tavalla uudestaan henkiin, ja siksi Static Cling onkin vahva suositus heille, jotka kaipaavat 90-luvun ohjelmien nostalgiaa. Jos alkuperäinen sarja, Ren & Stimpy, Beavis & Butt-Head, ym. hyvät asiat noilta ajoilta ovat sellaisia juttuja, joita muistelet kaiholla, niin tämä leffa on loistava throwback.

Katso Rocko’s Modern Life: Static Cling traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Our Souls At Night

Our Souls At Night perustuu Kent Harufin samannimiseen romaaniin ja on juonellisesti hyvin yksinkertainen, mutta tunteellisesti voimakas romanttinen draama, jonka vetovoima perustuu sen veteraaninäyttelijäkaksikkoon, Robert Redfordiin ja Jane Fondaan.

Louis (Redford) on leski, joka on asunut vuosikymmeniä Addien (Fonda) naapurina, mutta näistä vuosista huolimatta he hädin tuskin tuntevat toisiaan. Addie lähestyy Louista ehdotuksella, että he viettäisivät platonisesti yön yhdessä, koska he ovat vanhenevan ikänsä takia kasvavissa määrin yksinäisiä. He alkavat viettämään enemmän aikaa keskenään, mutta Louisin menneen suhteen vuoksi Addien poika Gene ei hyväksy heidän uutta suhdettaan.

Katsojat ja kriitikot ovat ylistäneet uskollisuutta novellille ja Fondan sekä Redfordin välistä kemiaa. Jos haikeat, romanttiset draamat ovat sinun juttusi, niin Our Souls at Night on hyvä Netflix-elokuva pitää mielessä!

Katso Our Souls At Night traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima

NordVPN

VPN-SUOMI suosittelee
✓ Loistava hinta-laatusuhde
✓ Maailman nopein ja turvallisin VPN
✓ Formulat & MotoGP
✓ Mestarien liiga
✓ NHL & Jääkiekon MM
✓ Kaikki Suomi-kanavat
✓ Netflix ja muut suoratoistot
✓ Tenniksen Grand Slam
✓ Pyöräily & jenkkifutis

Tarjous!

Paddleton

Jos Our Souls at Night teki sinuun vaikutuksen, niin humoristisempi Paddleton on myös varma kunnari. Se on luonteeltaan enemmän buddy- tai bromance-elokuva, jossa keski-ikääntyvä Michael (Mark Duplass) saa murskaavan syöpädiagnoosin. Koska Michael ei halua pitkittää kärsimystään, hän haluaa päättää oman elämänsä lääkkeillä. Tämä suututtaa hänen parhaan (ja ainoan) ystävänsä Andyn (Ray Romano).

Ennen pois menoaan Michael haluaa nauttia normaaleista elämäniloista, kuten pizzan tekemisestä, kung fu-leffojen katsomisesta ja paddletonin pelaamisesta, joka on kaverusten keskenään kehittämä squash-henkinen mailapeli.

Andyn on kuitenkin opittava hyväksymään parhaan ystävänsä kohtalo ja he lähtevät lyhyelle road tripille hakemaan Michaelle tarvittavia lääkkeitä oman elämänsä päättämiseen. Matkan varrella tulee kuitenkin mutkia vastaan.

Paddleton on hyvin sentimentaalinen, mutta lämminhenkinen draamakomedia kahdesta parhaasta kaverista, jota jopa kovakasvoisempikin mies voi arvostaa. Tämä on vähemmän tunnettuja tärppejä, joka mielestämme ansaitsee paikkansa parhaiden Netflix-elokuvien listalla.

Katso Paddleton traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


The Night Comes for Us

Indonesialainen toimintatrilleri The Night Comes for Us on listamme ensimmäinen aasialainen elokuva. Se sai ensi-iltansa Fantastic Festillä Yhdysvalloissa 2018, josta vain neljä päivää myöhemmin Netflix päätti ostaa elokuvan esitysoikeudet ja se tuli nopeasti yhdeksi katsotuimmista aasialaisista elokuvista. Sen ohjaaja Timo Tjahjanto onkin vastuussa myös sellaisista aikaisemmista indonesialaisista toimintapätkistä, kuin Headshot, Killer ja May the Devil Take You, jotka ovat laajalti nostaneet kotimaansa elokuvateollisuuden imagoa ja monet nostavatkin ohjaajan työt Hongkongin kung fu-elokuvien rinnalle.

Tarinan päähenkilö on huipputason järjestäytyneen rikollisuuden palkkamurhaaja Ito (Joe Taslim), kuka päättää kääntää elämänsä ympäri pelastaakseen nuoren tytön hengen. Tapahtumien seurauksena rikollissyndikaatti lähettää jäsenensä Iton ja tytön perään.

Elokuvan toimintakohtauksia ja taisteluiden koreografiaa on ylistetty genren ystävien keskuudessa, eli jos Indonesian toimintaleffaskene ei ole entuudestaan tuttu, on tämä hyvä Netflix-leffa tutustua piireihin!

Katso The Night Comes for Us traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


First They Killed My Father

Angelina Jolien ohjaama ja tuottama, kambodžalaisen Loung Ungin muistelmiin perustuva First They Killed My Father on pysäyttävä, tositapahtumiin perustuva selviytymistarina Pol Potin johtamien punakhmerien kynsistä.

On vuosi 1975 ja nuori Loung asuu Phnom Penhissä perheensä kanssa. Perheen isä on ollut yhteistyössä Yhdysvaltojen joukkojen kanssa ja kun joukot alkavat vetäytymään Kambodžasta, hän alkaa katumaan valintojaan punakhmerien lähestyessä. Khmerit karkottavat heidät kaupungista pakolaisleireille verukkeella, että Yhdysvallat aikoisivat pommittaa kaupunkia.

Leung joutuu vain 5-vuotiaana punakhmerien pakkotyöleirille ja lapsisotilaaksi, kun sotilaat vangitsevat hänen perheensä. Hän joutuu todistamaan hyvin nuorella iällä sodan ja Pol Potin hallinnon kauheudet.

Raaka ja kaunistelematon First They Killed My Father on saanut paljon ylistystä siitä, että se ei tee mitään kompromisseja ja kertoo asiat suoraan. Parhaat Netflix-leffat eivät olisi mitään ilman vaikuttavaa sotaeeposta.

Katso First They Killed My Father traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Okja

Yhdysvaltalaisten ja eteläkorealaisten elokuvastudioiden yhteistyössä tekemä Okja voi ensisilmäyksellä vaikuttaa normaalilta lapsille suunnatulta fantasiaseikkailulta, joka yhdistää live actionia ja 3D-animaatiota, mutta totuus ei voisi olla toinen.

Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisesta palmusta kamppaillut Okja on rehellisesti kaiken ikäisille (muttei perheen pienimmille) suunnattu toimintaseikkailu, joka nostaa paljon arvokysymyksiä ihmisen harrastamasta lihatuotannosta ja ympäristöaktivismista. Sen sanotaankin saaneen monien vähentämään tai luopumaan kokonaan lihansyönnistä.

Eteläkorealainen tyttö Mija elää kotimaassaan isoisänsä ja geneettisesti muunnellun supersian, Okjan, kanssa. Monikansallisen lihayhtiön Mirandon edustaja ostaa Okjan pois isoisältä vastoin Mijan tahtoa ja hän lähtee seuraamaan ystävänsä jälkiä Yhdysvaltoihin, lyöttäytyen matkalla yhteen eläinaktivistien kanssa.

Okjan ensiesitys Cannesissa sai aluksi ristiriitaisen vastaanoton, saaden jopa buuauksia. Elokuvan päätyttyä se sai neljä minuuttia kestäneet seisovat aplodit yleisöltä, mikä kertoo siitä, että leffaa ei pidä tuomita kannen perusteella ja siksi se ansaitsee paikkansa parhaat Netflix-leffat -listallamme.

Katso Okja traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


The Boy Who Harnessed the Wind

Brittiäistä tuotantoa oleva The Boy Who Harnessed the Wind on todellinen inspiraatiota huokuva helmi. Se kertoo malawilaisen William Kamkwamban tositarinan siitä, kuinka hän nuorena 15-vuotiaana poikana nousi kuuluisuuteen vuonna 2002 rakentamalla kumipuista, kaatopaikalta löytämistään varaosista ja perheen polkupyörästä tuulimyllyturbiinin tuottamaan sähköä kotiinsa.

Kamkwamban tarina on esimerkki uutteruudesta ja siitä, kuinka vähällä nokkelat ihmiset voivat tulla toimeen. Nuoren keksijän tarina vaikuttaa Malawissa ja maailmalla edelleen ja hänen viimeisimmät turbiiniprojektinsa tuottavat hänen kotikylässään ensimmäistä kertaa juomavettä aurinkovoimalla. Loistavasti kuvattu ja näytelty The Boy Who Harnessed the Wind on parhaita Netflix-leffoja sellaisille, jotka tykkäävät inspiroivista tositarinoista.

Katso The Boy Who Harnessed the Wind traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Senna

Brasilialainen Ayrton Senna on mahdollisesti kuuluisin ja rakastetuin Formula 1-kuljettaja kautta aikojen. Toisin kuin yleensä tämän kaltaisissa henkilökuvadokumenteissa, Senna ei käytä erillistä juontajaa puhumaan häntä ympäröivistä tapahtumista ja koostuu lähes tulkoon kokonaan arkistoidusta kisamateriaalista ja Sennan perheen tarjoamista kotivideoista. Dokumentti kattaa Sennan koko Formula 1 -uran hänen 1984 kisadebyytistään vuoden 1994 traagiseen kolariin, joka vaati Sennan hengen San Marinon radalla. Dokumentti antaa myös erityistä huomiota hänen suhteestaan pahimpaan kilpakumppaniinsa, Alain Prostiin.

Senna tarjoaa jännittäviä hetkiä ja tunnekuohuja jopa sellaisille, ketkä eivät ole autourheilun ystäviä. Sen onkin sanottu olevan runsaan lähdemateriaalin takia melkein kuin erikseen kuvattu elokuva dokumentin sijasta. Hyvä Netflix-leffa kaikin puolin!

Katso Senna traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Trainspotting

Irvine Welshin samannimiseen romaaniin perusta brittiläinen, mustalla huumorilla kyllästetty rikoselokuva Trainspotting julkaistiin vuonna 1996 ja on siitä lähtien ollut sosiaalista observaatiota harrastavien kulttiklassikko.

Tarina sijoittuu Skotlannin Edinburghiin, jossa heroiiniaddikti Renton (Ewan McGregor) yrittää tulla toimeen päivästä päivään kavereidensa Spudin, Sick Boy, Begbien ja Tommyn kanssa. Työttömän nistin elämä on karua, eikä kamasta eroon pääseminen ole helppoa. Synkästä aihepiiristään huolimatta Trainspotting löytää paljon iloa surun keskellä ja saa keskivertokansalaisen todellakin arvostamaan yksinkertaisia asioita elämässä, joita me monet keskivertokansalaiset pidämme itsestäänselvyytenä.

Ilmestyessään elokuva teki teemoillaan ja musiikillaan välittömän maailmanlaajuisen kulttuurillisen vaikutuksen ja sitä pidetään edelleen yhtenä tärkeimmistä tuotoksista brittiläisen elokuvan historiassa. Se sai vuonna 2017 jatko-osan T2 Trainspotting, joka on myös ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta on valitettavasti poistunut tällä hetkellä Netflixin valikoimasta. Mutta jatko-osan listoille paluuta odotellessa alkuperäinen Trainspotting löytyy listoilta edelleen ja on ehdottomasti parhaita Netflix-leffasuosituksia osaltamme!

Katso Trainspotting traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Jiro Dreams of Sushi

Valtavaa ylistystä saanut vuoden 2011 henkilökuvadokumentti Jiro Dreams of Sushi kertoo kiehtovan tarinan sushikokki Jiro Onosta. Dokumentti porautuu syvälle japanilaisen miehen mielentilaan ja intohimoon ammattiaan kohtaan. Onon 10-paikkainen ravintola Sukiyabashi Jiro sijaitsee tokiolaisella metroasemalla ja on ainoa täydet kolme Michelin-tähteä saanut sushiravintola. Penkeillä ovat istuneet niin julkkikset, kuin valtiopäämiehet Barack Obamasta lähtien ja halvin annos lähteekin vaivaisella 270 dollarilla.

Jiron mentaliteetti kuvastaa avartavasti nousevan auringon maan kansan samuraimentaliteettia, jossa kaikessa mihin ryhdytään, pyritään täydellisyyteen. Dokumentti jättää katsojan miettimään, että onko Jirolla mitään muita katumuksia elämässään, kuin tieto siitä, että hänen ravintolansa ei voi saada neljättä tähteä.

Katso Jiro Dreams of Sushi traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Blue Jay

Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Blue Jay on täydellinen elokuva romanttisten draamojen ystäville.

Kaksi lukioaikaista rakastavaista – Jim (Mark Duplass) ja Amanda (Sarah Paulson) – eivät ole nähneet toisiaan 20 vuoteen, mutta he törmäävät toisiinsa sattumalta ruokakaupassa. Jimin äiti on menehtynyt ja on kaupungissa myymässä hänen kotiaan ja Amanda on tapaamassa raskaana olevaa siskoaan. He pian huomaavat synkkaavansa samalla tavalla, kuin he eivät olisi olleet koskaan toisistaan erossa.

Blue Jay on loistava ja ytimekäs indie-draama, joka antaa tilaa päänäyttelijöilleen ja joka on samalla sydäntä särkevä ja lämmittävä. Se on ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa, joka saattaa jäädä monilta näkemättä blockbuster-leffojen hallitessa massoja ja ansaitsee siksi paikan parhaiden Netflix-elokuvien listalla.

Katso Blue Jay traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Beasts of No Nation

Beatst of No Nation on First They Killed My Fatherin ohella toinen sota-aihesia Netflix-elokuvasuosituksia listallamme. Abraham Attahin ja Idris Elban tähdittämä, Ghanassa kuvattu sotadraama kertoo koruttoman ja kaunistelemattoman tarinan nuoresta afrikkalaisesta pojasta, joka joutuu valjastetuksi lapsisotilaaksi nimeämättömän Länsi-Afrikkalaisen valtion sotaherran alaisuuteen.

Vasta 14-vuotiaana elokuvassa debyyttinsä tehnyt Attah on erittäin vaikuttava nuoren Agun roolissa ja Elba loistaa totuttuun charmikkaaseen tyyliinsä raakana sotaherrana. Molemmat saivat useita palkintoja suorituksistaan ja elokuva itsessään on yksi kuluneen vuosikymmenen parhaimpia sotaelokuvia.

Katso Beasts of No Nation traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Goon

American Pie -leffoista tuttu Sean William Scott tähdittää tätä hupaisaa kanadalaista urheilukomediaa. Doug Glatt (Scott) on ystävällinen ja kiltti, mutta hieman hidasälyinen portsari. Hän tuntee eristäytyneet yhteiskunnasta, varsinkin kun hänen veljensä ja isänsä ovat korkeakoulutettuja akateemikkoja.

Erään iltana Doug on kaverinsa kanssa katsomassa alasarjan jääkiekko-ottelua, jossa hän joutuu tappeluun vierasjoukkueen pelaajan kanssa ja tyrmää tämän. Hänen kotijoukkueensa soittaa Dougille, tarjoten hänelle paikkaa joukkueessa ”poliisina”, tappelupukarina, joka pitää vastustajan henkisesti ja fyysisesti aisoissa.

Goon sai kriitikoilta ja katsojilta erittäin suotuisan vastaanoton ilmestyessään, mutta se floppasi teattereissa täysin. Se kuitenkin sai uudestaan tuulta alleen saapuessaan Netflixiin, ja sen suosio kasvoikin siinä määrin, että se sai jatko-osan vuonna 2017. Jos tämä sleeper-hitti jäi taannoin näkemättä, niin nyt talven ja lätkäkauden alkaessa se on loisto Netflix-leffa katsottavaksi!

Katso Goon traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima


Ip Man -trilogia

Ultimaattinen Netflix-leffojen lista ei olisi mitään ilman kamppailulajileffoja, ja siihen kiinalainen Ip Man-trilogia on täydellinen lisäys. 1800-luvun loppulla syntynyt Ip Man oli mahdollisesti Kiinan historian kuuluisin kung fu-suurmestari, joka opetti elinaikanaan lukuisia maansa tulevia taistelulajitaiteiden mestareita (mukaan lukien Bruce Lee), joten trilogiaa voi pitää romantisoituna elämänkertasarjana. Ip Mania elokuvissa esittää Hongkong-elokuvien tähti Donnie Yen. Trilogian ensimmäinen osa sijoittuu vuoteen 1937, jolloin Ip Man tunnetaan kaupunkinsa Foshanin kuuluisimpana wing chun-mestarina ja Japani on aloittanut Kiinan valtaamisen. Ip Man kieltäytyy kouluttamasta taiteitaan japanilaisille valloittajille ja joutuu taistelemaan maansa kunnian puolesta maanmiestensä rinnalla.

Ip Man-trilogia tarjoaa paljon nautintoa martial arts-genren ystäville ja niiden suosio onkin ollut sen verran valtaisa, että saada tulee saamaan vuoden 2019 lopulla neljännen ja viimeisen osansa, joka tulee keskittymään Ip Manin ja hänen kuuluisimman oppilaansa Bruce Leen aikoihin Yhdysvalloissa. Ip Man-leffat ovat itämaisten elokuvien ystäville kovia Netflix-leffasuosituksia, joita ei kannata jättää välistä vielä, kun ne on katsottavissa!

Katso Ip Man -trilogia traileri

Avaa Netflix USA:n valikoima

NordVPN

VPN-SUOMI suosittelee
✓ Loistava hinta-laatusuhde
✓ Maailman nopein ja turvallisin VPN
✓ Formulat & MotoGP
✓ Mestarien liiga
✓ NHL & Jääkiekon MM
✓ Kaikki Suomi-kanavat
✓ Netflix ja muut suoratoistot
✓ Tenniksen Grand Slam
✓ Pyöräily & jenkkifutis

Tarjous!

Vastaa

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi tai arvostellaksesi.

Formula 1
Jalkapallo
Timanttiliiga