Menu

VPN-yhteyden asentaminen reitittimeen

Tämän sivun ohjeilla saat asennettu VPN-yhteyden suoraan reitittimeesi. Tämä tarkoittaa, että saat kaikki WiFi-verkkosi laitteet samaan VPN-verkkoon. Näin suojaat internetin käytön kaikilla verkossa olavilla laitteilla, saat maarajoitetut ohjelmat näkymään suoraan televisiossasi ja voit katsella geoblockattua sisältöä kaikilla laitteillasi.

Ohjeet: VPN reitittimeen

VPN-yhteyden asentaminen reitittimeen on helpoin tapa suojata kaikki verkon laitteet yhdellä kertaa. VPN:n asentamiseen emme voi kuitenkaan antaa helppoa ja suoraa ohjetta, sillä erilaisia reitittimiä on paljon ja asennusohjeet vaihtelevat reitittimen ja VPN-palveluntarjoajan mukaan.

Jotta VPN-yhteyden asentaminen reitittimeen olisi mahdollista, niin reitittimen on tuettava jotakin seuraavista yhteystyypeistä: PPTP, L2TP tai OpenVPN. Reitittimessä tulee olla myös ”Client” tuki (toisin kuin ”Server” tuki), jotta se voi yhdistää VPN-palveluntarjoajan servereihin.

Nämä tiedot löytyvät reitittimen ohjekirjasta, ja ne löytyvät myös laitevalmistajan nettisivuilta.

Mikäli reitittimesi tukee jotakin yläpuolella olevista protokollista, voit etsiä VPN asennusohjeet kyseiseen reitittimeen VPN-palveluntarjoajan sivuilta.

Yleisimmät reitittimet, joihin VPN voidaan asentaa

  • Asus
  • TP-Link
  • D-Link
  • Linksys
  • Mikrotik
  • OpenWRT
  • pfSense
  • Qnap
  • Synology

DD-WRT ja Tomato Firmwarea tukevat reitittimet

DD-WRT on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka voidaan asentaa reitittimeen. Se tarjoaa tuen OpenVPN, L2TP ja PPTP protokollille, ja se on saatavilla useisiin eri reitittimiin. Voit tarkistaa oman reitittimesi DD-WRT tuen täältä.

Joissakin reitittimissä DD-WRT on jo valmiina, mutta mikäli sitä ei reitittimestäsi löydy, niin sen asennus tulee suorittaa itse. DD-WRT:n asentaminen on melko yksinkertaista, mutta virheellinen asentaminen voi tehdä reitittimestä käyttökelvottoman. Omatoimisessa asennuksessa kannattaa siis noudattaa asennusohjeita piiruntarkasti. DD-WRT asennusohjeet löydät englanniksi täältä.

Tomato

DD-WRT:n tapaan Tomato on myös avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Tomato Firmware tarjoaa tuen OpenVPN protokollalle ja se on saatavilla useisiin eri reitittimiin. Tarkista tukeeko reitittimesi Tomato Firmwarea täältä. Tomato Firmwaren asennusohjeet reitittimeen voit lukea puolestaan tästä englanninkielisestä artikkelista.

Helpot VPN asennusohjeet Tomato Firmware reitittimiin löydät VPN-palveluntarjoajien tukisivustoilta.

1.
NordVPN

VPN-SUOMI suosittelee
✓ Arvostelumme paras VPN
✓ Markkinoiden nopein VPN
✓ Huipputason asiakaspalvelu
✓ Turvallisin
✓ Kaikki suoratoistot

VPN-SUOMI suosittelee NordVPN:ää ensisijaiseksi VPN-palveluksi!

2.
Surfshark VPN

✓ Monipuolinen ja toimiva VPN
✓ Kaikki Suomikanavat!
✓ 15+ maan Netflix
✓ Formulat
✓ Mestarien liiga
✓ Kaikki suoratoistot
✓ Salamannopea asiakaspalvelu
✓ Paras suojaus

Ominaisuuksiltaan monipuolinen VPN-yhteys. Turvaa netin selaamisen 100% varmuudella. Avaa kaikki Suomen tv-kanavat ulkomailta ja ulkomaiden tv-kanavat Suomesta. Yli 15 maan Netflixin kanssa yhteensopiva. Nopein asiakaspalvelu, mitä olemme nähneet. Rajattomasti laitteita samalla tilauksella.

EURO 2024
Wimbledon
Timanttiliiga