Menu

VPN & MATKUSTAMINEN

Ulkomailla matkustellessa saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa verkossa kaikki ei toimi niin kuin pitäisi. Suojaamattomat Wi-Fi-verkot ovat yleisesti tiedossa oleva jättimäinen tietoturva-aukko niin ulkomailla kuin Suomessakin.

VPN ratkaisee useita nettiselaamiseen liittyviä ongelmia lomailijoille ja reissaajille. Turvaten myös Wifi-verkot!


Miksi VPN on hyödyllinen matkustellessa?

VPN-sovelluksen hyödyt ovat tuttuja monille kotitalouksille ja kuluttajille. Usein ei kuitenkaan tule puhutuksi siitä, miten paljon hyötyä se voi tarjota etenkin matkustellessa. Olit sitten parin viikon pakettimatkalla tai vuoden mittaisella reppureissulla, niin VPN on erittäin kätevä kumppani tien päällä turvallisuuden, mukavuuden ja rahallisenkin hyödyn kannalta.

VIISI SYYTÄ MUISTAA KÄYTTÄÄ (VPN) SUOJAUSTA MATKALLA

Olemme listanneet tähän artikkeliin hyviä syitä ja vinkkejä VPN:n hankintaan liittyen, jotka tekevät matkastasi miellyttävämmän ja vähemmän stressaavan.

turvaa

1. Turvallisuus

Henkilökohtaiset tietomme ovat erittäin tärkeitä säilyttää, missä ikinä menemmekin. Emme halua hukata passiamme, pankkikorttiamme tai varsinkaan nettipankkitunnuksiamme. Julkisten Wi-Fi-yhteyksien käyttöä ulkomailla on pidetty lähestulkoon aina potentiaalisena turvallisuusriskinä. Julkiset verkot ovat avoimia tietojenkalastelulle ja hakkereille ja osaava varas pystyykin valvomaan niissä selaavien käyttäjätietoja, tietoliikennettä ja pahimmassa tapauksessa salasanoja, pankkitietoja tai henkilökohtaisia sähköposteja.

VPN-yhteys kryptaa tietosi, eikä vuoda lähettämiäsi tietoja ulkopuolisille. Varotoimenpitein varustetut sovellukset myös hätäkatkaisevat nettiyhteytesi siltä varalta, että VPN-yhteytesi katkeaa, mikä vähentää huomattavasti tietojen paljastumisen riskiä.

säästä

2. Säästä matkajärjestelyissä

Jos turvallisuus ja viihde eivät riitä vielä syiksi tilata VPN:ää, niin sen huomattavimpia valttikortteja on matkakustannuksien tuntuva hintojen alennus. Tämä perustuu siihen, miten matkoja mahdollistavat palvelut hinnoittelevat tarjouksiaan reaaliajassa käyttäjien nettikäyttäytymisen perusteella. Sivustot keräävät evästetietoja ja seuraavat, kuinka esimerkiksi halpoja lentoja etsivät potentiaaliset asiakkaat poukkoilevat sivustolta toiselle vertaillessaan hintoja.

Tarkkasilmäisemmät ovat saattaneet huomata, että hinnat nousevat sitä mukaa, kun sivustoja selailee. Tämä on matkoja myyvien palveluiden tarkoituksella kehittämä mekanismi, joka painostaa asiakasta tarttumaan parhaaseen näkemäänsä hintaan mahdollisimman nopeasti. Todellisuudessa hinta voi hyvällä todennäköisyydellä olla edelleen sama kuin ensinäkemällä sellaiselle laitteelle, joka kirjautuu palveluun ensimmäistä kertaa.

Myös käyttäjän sijainti vaikuttaa tarjottuihin hintoihin, sillä samalle lennolle, hotellille tai vaikkapa vuokra-autolle voi saada hyvinkin vaihtelevia hintoja sen perusteella, kuinka varakkaasta maasta ostaja on kotoisin tai tekee varaustaan. Siksi on hyvä vertailla hintoja eri maiden VPN-palvelimia selaimen incognito-tilassa ja puhtaalla eväste- ja sivuhistorialla.

pankkitili

3. Pankkitilisi ei mene lukkoon

Pankit ymmärrettävistä syistä tarkkailevat usein asiakkaidensa tilikäyttäytymistä, mutta joskus vahinkojakin sattuu. Yksi näistä on tilanne, jossa ulkomailla tapahtunut korttinosto tai tilisiirto varoittaa pankkiasi ulkopuolisesta uhasta, jonka seurauksena saattaa aiheutua tilin tai kortin väliaikainen lukkiutuminen – usein pahimmalla mahdollisella hetkellä. Mikään ei ole reissussa rasittavampaa, kuin ruveta soittelemaan palvelunumeroihin monen maan ylitse vain ilmoittaakseen, että olet matkalla ulkomailla ja tilikäyttäytymisesi on ollu täysin normaalia toimintaa.

VPN-sovelluksen avulla voit yhdistää pankin kotimaan palvelimeen, joka saa pankkitoimintasi näyttämään siltä, että hoidat asioitasi edelleen kotimaassa, joka vähentää tämän ikävän skenaarion toteutumista tuntuvasti. Suomalaisten pankkien kanssa tätä tosin tapahtuu nykyään harvemmin, mutta pidemmillä ulkomaanmatkoilla paikallisiin pankkeihin tilejä avaavat suomalaiset voivat yllättyä siitä, että asiat eivät aina menekään yhtä sujuvasti tai luotettavasti, kuin kotona.

ei rajoituksia

4. Pääsy estetyille sivustoille

Suomalaiset matkustavat mielellään esimerkiksi Aasiaan ja monille on varmasti tuttua se, että lukuisia nettisivustoja on estetty näkymästä valtion toimesta, koska hallitukset tai virkavalta eivät syystä tai toisesta pidä näiden sivustojen sisällöstä. Matkakohteet kuten Vietnam, Thaimaa, Myanmar ja ehkä tunnetuin nettipoliisi Kiina ovat estäneet rajojensa sisällä isoja määriä nettisivustoja poliittisista syistä. Myös Lähi-Idässä voi törmätä rajoituksiin internetin avoimuudessa.

VPN ratkaisee tämän ongelman, sillä voit napin painalluksella yhdistää sovelluksen sellaisen maan palvelimeen, jossa sivustot eivät ole estettyjä. Muistutamme kuitenkin, että joissain maissa VPN:n käytölle voi olla rajoituksia tai ne voivat olla kokonaan kiellettyjä, joten niiden käytöllä voi olla laillisia seuraamuksia. Näiden käytön valvonnan pakottaminen on kuitenkin hyvin hankalaa ja rangaistuksien saamisen riskin on yleensä hyvin minimaalinen, mutta niistä kannattaa silti olla tietoinen.

suomi tv

5. Nauti kotimaisista tv-ohjelmista ja streameista ulkomailla

Kotimaisten televisiokanavien seuraaminen on monille suomalaisille lääke koti-ikävään reissun päällä ja monesti ne tarjoavat myös lähetyksiä, jotka eivät ole katsottavissa samalla laadulla mistään muualta. Halusitpa sitten katsoa suomenkielisiä urheilulähetyksiä tai tv-sarjoja, niin VPN:n avulla pidät huolen siitä, että et missaa mitään reissussakaan.

Areena, Katsomo ja Ruutu ovat kaikki katsottavissa VPN:n avulla (tarkista em. linkit katsoaksesi sopivimmat sovellukset) – puhumattakaan siitä, että mitä kaikkea muiden maiden suoratoistopalveluilla on tarjottavanaan. Sinun ei tarvitse tyytyä myöskään pelkästään paikalliseen Netflixiin, sillä VPN avaa paljon kattavamman Netflix USA:n laitteessasi missä päin maailmaa tahansa.

Ohjeet VPN:n käyttöön matkustaessa

Näin turvaat henkilökohtaiset tietosi :

  1. Osta tai avaa VPN laitteessasi.
  2. Yhdistä VPN-palvelimelle.
  3. Nyt identiteetisi ja hankilökohtaiset tietosi ovat turvattu myös ulkomaiden avoimissa Wi-Fi-verkoissa.

Suosittelemamme VPN-yhteydet maailmalla matkailuun

1.
NordVPN

VPN-SUOMI suosittelee
✓ Arvostelumme paras VPN
✓ Markkinoiden nopein VPN
✓ Huipputason asiakaspalvelu
✓ Turvallisin
✓ Kaikki suoratoistot

VPN-SUOMI suosittelee NordVPN:ää ensisijaiseksi VPN-palveluksi!

2.
Surfshark VPN

✓ Monipuolinen ja toimiva VPN
✓ Kaikki Suomikanavat!
✓ 15+ maan Netflix
✓ Formulat
✓ Mestarien liiga
✓ Kaikki suoratoistot
✓ Salamannopea asiakaspalvelu
✓ Paras suojaus

Ominaisuuksiltaan monipuolinen VPN-yhteys. Turvaa netin selaamisen 100% varmuudella. Avaa kaikki Suomen tv-kanavat ulkomailta ja ulkomaiden tv-kanavat Suomesta. Yli 15 maan Netflixin kanssa yhteensopiva. Nopein asiakaspalvelu, mitä olemme nähneet. Rajattomasti laitteita samalla tilauksella.

EURO 2024
Formula 1
Timanttiliiga